tisdag 23 mars 2010

Bloggpaus.

Hej,

Jag tänker ta en liten paus från den här bloggen. Inofficiellt har jag redan gjort det. Har lite för många bollar i luften som jag ska ta hand om just nu. Har insett att det blivit för dålig kvalitet på inläggen, när de väl kommit upp, på senaste. Det beror helt och hållet på tidsbrist.

För tankarna finns kvar. Har snarare mer tankar nu än någonsin, dessutom bättre tankar enligt mig. Syftet med den här bloggen var dock inte att slänga ut massa dåliga inlägg och tänker därför pausa lite för att sen öka kvaliteten.

Jag återkommer så fort jag bara kan. Det kanske visar sig att det är snart, jättesnart. Så, häng kvar och återkom du också. Då blir jag glad.

Så länge hittar du mig fortfarande tokaktiv på twitter och på Entreprenörspartiet.

/ Ludwig

Apolivas filmblogg.

Forsman & Bodenfors, igen.

De ligger bakom Apolivas nya kampanj att låta kunderna vara delaktiga i deras nya reklamfilm. Grymt intressant hur de har lyckats få kunderna att tycka att reklam är kul och hur de, förhoppningsvis, omvandlar engagemanget kring den förra reklamfilmen till positivt engagemang den här gången. Det är ju absolut inget nytt att låta kunderna vara med och göra reklamen, men förutsättningarna är lite annorlunda den här gången och ska bli intressant att se resultatet.

"Ofta när det gäller reklam så är det ett väldigt hysch hysch runtomkring. Ingenting får läcka ut i förväg. Men nu gör vi tvärtom. I det här filmprojektet tänker vi nämligen avslöja precis allting, från början till slut.

Vi berättar hur vi har tänker och vad vi har för idéer och vi kommer att be dig om hjälp med både det ena och det andra. Nästan varje dag (om vi hinner) skall vi leverera en liten rapport. Ibland blir det nog bara några rader eller en bild. Andra gånger, om vi har vaknat på rätt sida, kanske vi lyckas knåpa ihop en spännande intervju eller en filmsnutt.

Filmen vi gjorde i fjol blev snabbt Sveriges mest omdiskuterade reklamkampanj och det var lite omtumlande, samtidigt som det var väldigt kul."

Följ det hela på deras blogg.

måndag 22 mars 2010

torsdag 18 mars 2010

Fotbollsreklam.

Sjukt inne på att jämföra fotbollsreklam just nu. Här har Puma gjort ett försök, tycker att de fångar upp några ledord på ett schysst sätt; glädje, gemenskap och kärlek. I övrigt så är alla de här rätt lika. En glad och skön låt i bakgrunden, någon/några kända spelare som frontar och en hel del glada lirare från Afrika i bakgrunden.


Jag vet vilken jag diggar bäst. Vilken är din favorit? Kommentera!

tisdag 9 mars 2010

Coca-Cola strikes back.

Här kommer Coca-Colas svar på Pepsi's fotbollsreklam. Den här är så mycket bättre! Den visar på glädjen och gemenskapen i fotbollen. Dessutom en otroligt mycket bättre låt med K'Naan än Akons låt för Pepsi.


Relaterade inlägg:

söndag 7 mars 2010

#Brabajs.

Google ska upplysa oss hur företag skapar affärer på internet. Smart av dem. Tveksam att det är många som kommer ifrågasätta deras kunskap och helt rätt av dem att ta på sig den hatten. Dock ganska tamt utförande och risig paketering, hade gärna sett snyggare och bättre hemsida exempelvis.


Besök http://updatesweden.se and do it now.

fredag 5 mars 2010

Pepsi, Oh Africa.

Mer fotbollsreklam. Eller egentligen för Pepsi men med fotbollsprofilerna Messi, Drogba, Henry, Lampard och Arsjavin känns det ganska mycket fotboll. De är så där larvigt mäktig som amerikanarna är så bra på. Akon är dessutom med och sjunger skönsång, eller något.


torsdag 4 mars 2010