måndag 7 december 2009

Nu pratar alla om..

..NOKO Jeans.

Så jävla ballt. Är sjukt imponerad av dem här grabbarna, fortfarande.

Genom att vara helt transparenta, fullständigt överärliga, äkta och genuint genomsköna så har de lyckats kommunicera en historia som slår allt. Nu pratar alla om det också. Det häftigaste av allt är nästan att de säljer jeans, eller ska sälja jeans åtminstone. Men det är inte alls lika viktigt som det de gör. De river upp en bransch som är sjukt rädd för att involvera sig med politik och arbetsförhållanden.

I fredags skulle man till slut sälja jeansen. De efterlängtade jeansen, men icke. Nu har PUB insett att det blivit en för stor politisk fråga och har därmed hoppat av.

Jag är så glad. Jag är så glad för att det här visar att om man använder kommunikation på rätt sätt är möjligheterna oändliga. Oavsett produkt. Det här gör att jag vill jobba med kommunikation, det här gör att jag vill göra sjukt bra kommunikation.Ärlighet, transparens, äkthet. Det här visar hur fruktansvärt viktigt det är. Om du inte visar vem du verkligen är så kommer någon annan berätta det och då är det kört. Det spelar ingen roll hur mycket pengar företaget investerar i kommunikation för att positionera sitt företag om det inte överensstämmer om vilka de verkligen är. Då kommer kunderna positionera dig. Nu har de dessutom en spelplan för att göra det. Sociala nätverken. Internet.

Som sagt. Det är ganska många som skriver om det här. Jag gjorde det också för några månader sen. Kommer troligtvis göra det igen också.

En liten del av allt.

2 kommentarer:

  1. Nu finns de att köpa online också! http://www.aplace.com/brand/nokojeans

    SvaraRadera
  2. Snyggt, tack så mycket för info!

    SvaraRadera