tisdag 19 januari 2010

Bygg ditt varumärke.

Nuförtiden gör man tydligen allt för att skapa buzz och uppmärksamhet för att bygga sitt varumärke. Som typ att sätta på sig röd en röd huva och andas skumt á la Star Wars på P3-guldgalan.


Men kanske är det vad som kommer behövas för att nå ut genom bruset framöver? Med dagens möjligheter att skapa sig ett personligt varumärke för gemene man kommer alltfler röra sig till internet och det kommer inte bli alls lika lätt att nå ut.

Funderar också på att göra något radikalt snart..


1 kommentar:

 1. Frågan är vad gränsen går för radikalt beteende om några år? Det vi anser radikalt idag kanske är något av det vanliga om några år.
  Sociala medier är underbart, och som du nämner, blir det allt mer poppis att ansluta sig till det enorma nätvärket.
  Det känns nästan som vi går mot ett överbefolkat samhälle. Det fina är dock att detta samhälle bygger på vårt kunnande och att det finns plats för alla, på något sätt, hur tätt vi än måste packa oss. Det är ett faktum att det i takt med detta även krävs mer av oss för att våra budskap ska nå mottagarna.
  Inget negativt enligt mig dock, jag tror att vi mår bra av att få kämpa lite extra för våra viljor.

  Men vart går gränsen vid inspirerande kämparglöd mot överdriven, näst intill desperata försök att nå ut? att synas och göra skillnad.
  Att exempelvis "leka" psykiskt sjuk och på en bro, eller i en tunnelbana, i scen sätta sina planer på självmord för att väcka uppståndelse? för att nå ut i medier bland den gigantiska folkmassan.
  Jag tänker förstås på de konstfack elever som vandrat på denna gräns och väckt diskussioner.
  Frågan är svårbesvarad, vet knappt själv var jag står. Jag diggar människor med mod och kämparglöd, men vill samtidigt inte se oskyldiga människor skadas eller beblandas på ett orättvist sätt på vägen.
  Annars är sådana uppseendeväckande ageranden rätt coolt. Också nödvändigt idag.

  Liten tanke, som växte till ett oväntat långt inlägg. Din blogg tenderar att väcka frågor och fungeringar.
  Tänkte för en gångs skull testa att dela med mig av dessa också. Ditt budskap tycks nå ut...

  Keep up the good work!

  SvaraRadera