onsdag 13 januari 2010

Generationen.

Skrev nyligen ett inlägg på generationen.se som jag tänkte posta här också för de som missat det. Inlägget finns också på deras hemsida, här.Idag är spelplanen annorlunda. Idag är reglerna annorlunda. Idag finns möjligheterna.


Vi är en generation som har fått alla förutsättningar att lyckas. Med samhällets och vår familjs uppfostran har vi alltid fått höra att ingenting är omöjligt och att man ska göra det man vill. Idag startas fler företag än någonsin och med vår glöd så kommer de här företagen bidra med mer än bara idéer.


Det är dessutom en generation som har helt andra drivkrafter än tidigare. Föregående generationer har styrts av det monetära målet. Det gör det nu också, men med en dröm om att dela med sig av sin kunskap för att uppnå det målet. Med den här generationen uppnår du status genom att inneha kunskap och dela med dig av den och skapa relationer. Den nya valutan blir relationer och ett stort nätverk.


Internet och de sociala nätverken har skapat helt nya möjligheter för gemene man att lyckas och skapa sig själv ett varumärke. Det spelar absolut ingen roll vem du har varit, vem du är bara vem du vill bli. Med en drivkraft och glöd kan du idag komma precis dit du vill. Du behöver inte ha tonvis av erfarenhet.


Mark Zuckerberg, Daniel Ek, Sorosh Tavakoli, Noko Jeans osv.


Så, idag finns möjligheterna att lyckas. Oavsett vem du är och vad du har för bakgrund. Om du bara vill.


Jag vill.


Ludwig Jonsson.2 kommentarer: