fredag 16 oktober 2009

Morot.

Jag går Berghs nu. Det har jag inte hunnit berätta ordentligt. Det beror verkligen inte på att det inte är värt att nämna. För det är det.

Berghs är sjukt kul. Otroligt häftig skola. Eller jag vill inte kalla det skola, snarare en mötesplats för likasinnade. Nej, det är inte bara likasinnade. För en del av det häftiga är faktiskt beroende på allas olika bakgrunder, preferenser och villkor. Jag har en tjej/dam/tant i min kurs som är 56 år gammal. Ballt. Fatta vad mycket erfarenhet hon har. Sen är det jag. Som är 20 år. Men båda har vi mängder av kunskap att tillföra varandra, men på olika sätt. Hon lär sig av mig, jag lär mig av henne. Och får ett annat perspektiv på det.

Det tror jag är väldigt viktigt. Att inte fastna i reklamlivet. Missförstå mig rätt. Jag älskar reklamlivet, lite löjligt mycket faktiskt, men om det slutar med att man fastnar i det synsättet, att vi utgår från att alla lever så. Kommer vi aldrig få se dem resultaten vi vill ha på kampanjerna. Faktum är att det är betydligt fler människor utanför Stureplan. Galet, men sant. En del tror att livet kretsar kring den där svampen vid torget nära Kungsgatan. "I hate to break it to you, but it's not".

Eva, 47 år i Torshälla som sysselsätter sig med att mocka skit är inte lika aktiv som Brit Stakston på Twitter, så det blir nog svårt att nå henne där. Inte heller har hon, nödvändigtvis, samma värderingar som henne. (Fast hon kan ha det, men mer om det och tribaling i ett annat inlägg.) Även om vi kan göra sjukt snygga, smarta och creddiga kampanjer som vinner priser osv så måste slutmålet alltid vara att nå våran målgrupp och ge resultat? Därför blir det viktigt att hålla sig á jour med omvärlden. Resumé, Scandic Anglais och twitterfeeds är inte allt. Även om det hade varit trevligt. Eller? Dags att kliva ur ankdammen.


Berghs då. Enormt bra. De teorier som jag tidigare lärt mig, får jag nu en chans att tillämpa i praktiken. Det är ju en fördel. Sen är det sjukt bra människor där, föreläsare och kursdeltagare. Finns många ord att beskriva Berghs. Men nöjer mig med ett. Inspiration.

Relaterade inlägg:2 kommentarer:

  1. Anna Von Anka Anki20 oktober 2009 22:14

    Men snälla rara lilla du. Du behöver inte ta ut din ilska för att du inte kommer in på stureplansställen på fel personer. Det är vakterna du ska bli sur på som inte släpper in små blondie pojkar som du. Stureplan är känt för en anledning, och det är för att det är det bästa stället att festa på med mycket pengar, drinkar och snygga människor. Du är bara avundsjuk för att du inte är välkommen.

    SvaraRadera
  2. Haha, sant. Jag är en bitter och bortkommen själ.

    SvaraRadera