torsdag 1 oktober 2009

Kund blir producent.


Det här med att låta kunden göra reklamfilmen åt företaget är ju uppenbarligen en trend. Och jag gillar det. Eller tanken om det i alla fall, men nu är det dags att komma på ett nytt sätt att låta konsumenten påverka.

Här är några som låtit kunden göra reklamfilmen, eller ska göra det.

Apoliva - "Gör det själv då." Efter att ha åkt på mycket skit för sin läskiga reklam så ber dem nu sina kunder att "göra det själva". Deras finns här.

Dew - Deras kunder har fått vara med och bestämma allt från smaker, burkdesign till små detaljer. Och nu är det dags för kunderna att göra reklamfilm. Spana in det här.

Svenska Fans och Apollo - Har gjort samma sak. Svenska Fans var egentligen de som var först av dessa. Och vann dessutom utmärkelser för sin. Snyggt. Mer info om deras finns här.

Att få konsument att bli producent är något som kommer bli ännu större. Se bara på internet. De flesta, nästan uteslutande, av de hemsidor som vi är inne på idag är användargenererade. Eller åtminstone att kunden är medproducenter. Facebook, Wikipedia, Twitter, Twingly, Newsmill och det här kan bli en väldig lång lista. Tillängligheten och möjligheten för oss att hitta information och sprida den vidare är så otroligt mycket lättare nuförtiden. Samma sak med kunskapskällor. Med internet är möjligheterna oändliga. Tack.

Fatta vad vi kan göra. Äntligen har vi makten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar