söndag 11 oktober 2009

Två dagar av allt.

Efter två heldagar av föreläsningar den gångna veckan har jag blivit otroligt inspirerad (som om att jag inte var det redan innan). Det började med NEXT event i torsdags och följdes upp av en matnyttig dag med Annika Lidne från Disruptive Media på jobbets Kick-Off.

Båda grymt inspirerande och riktigt bra. NEXT event innehöll så mycket kunniga föreläsare så att det nästan var larvigt. Det varierade dock ganska kraftigt på kvalitet av framförande, men innehållet var klockrent. Judith Wolst, Katja Janford, Björn Alberts, Lotta Lundgren, Johan Ronnestam och ja alla var grymma. Favoriterna är som sagt många, men Stefan Hyttfors, Leo Razzak och Per Robert Öhlin är helt klart guldkornen.

Hyttfors levererade, trots att han var sist ut, en presentation med ganska mycket basinformation, men med ett helt nytt perspektiv på det hela för mig. Och på vilket sätt han gjorde det. Grymt engagemang, sköna uttryck, bra energi och klockren närvaro! Riktigt bra. Exempelvis berättade herr Hyttfors att ROI egentligen står för Risk Of Ignorance. Leo Razzak var inte sämre han. Det första han säger är att han jobbar mer med det emotionella än det informella och konventionella och oj vad han lyckades, snacka om att ”maxa skiten” som han så skönt uttryckte det själv. Med en otrolig känsla berättade han om sina projekt för Fryshuset och han lyckades dessutom, omedvetet (?), dra paralleller till reklambranschen med att säga saker som ”utan att skapa relationer, så går det inte att ändra en uppfattning”. Per Robert Öhlin hade otroligt intressanta modeller och teorier som känns grymt genomarbetade, riktigt bra!

Sett till hela dagen var det en riktigt bra dag. Ronnestam hade ordnat ihop det perfekt med en kombination av föreläsare. Allt från Katja Janford som framförde underbar poesi och intressanta tankar om Berghs osv till en historiker. Dock kändes det lite för intensivt och föreläsningarna blev en aning korta och kändes ibland för komprimerade. Vissa hade man gärna sett mer av. Helt klart. Men grym dag!

I fredags var det dags igen. Att lyssna på inspirerande människor alltså. Annika Lidne, grundare av Disruptive Media var och predikade om Sociala medier för oss på Trackster. Hon vet vad hon pratar om. Otroligt bra information och riktigt roliga workshops. Vi hade dessutom en otroligt trevlig dag med alla kollegor och även kvällen blev riktigt lyckad! Så nu är det full fart framåt.

Jag har varit dålig på att blogga på senaste, men haft helt galet mycket roliga saker med både skola (juste, går Berghs nu) och jobb. Ska dock försöka bättra mig. Har nämligen grymt mycket intressanta saker att säga. Så hang on.

2 kommentarer:

 1. Åh vad kul att höra att det var uppskattat.

  Ja, men har verkligen lärt sig mycket inför nästa år. Funderar på om jag inte ska ta mig en tydligare slot själv också.

  Rock on!

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag absolut att du ska göra! Träffade Mattias Åkerberg idag och vi var båda eniga om att man ville höra ännu mer av dig och dina intressanta tankar!

  Spännande att se hur det utvecklas till nästa år! Next event, next year.

  SvaraRadera